22Dec

Fontos téma a migráció

December 22, 2016 Media in Hungarian 0

7200 MAGAZIN | A hazánkat is elért migrációs hullámról tartottak többnapos konferenciát a városban 12 országból érkező fiataloknak civil szervezetek szervezésében.

Elsősorban a balkáni országok közelsége miatt hozták Dombóvárra a rendezvényt, célja pedig az volt, hogy bemutassák az egyes országok politikai stratégáit és a menekültekkel kapcsolatos sztereotípiákról beszéljenek a résztvevők.

A rendezvény egy az Európai Bizottság által finanszírozott Erasmus-tréning volt fiataloknak, amely az olaszországi EuroDemos egyesület és a magyarországi Kulturális Kapcsolatokért Alapítvány szervezésében jött létre. Lőrincz Andrástól, az alapítvány elnökétől megtudtuk: a dombóvári rendezvényre javarészt 20 és 25 év közötti fiatalok jöttek el, a 29 fő 12 különböző országból érkezett.

Az esemény megnyitóján Szabó Loránd köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, a világon ennél nagyobb horderejű kérdés nem létezik. A migránsok a háború elől, de a klímaváltozás miatt is menekülnek. Dombóvár polgármestere felvetette a kérdést: ha Irakban vagy Afganisztánban szerveznének hasonló konferenciát, vajon az ottani fiatalok mit mondanának el a saját helyzetükről? Szabó leszögezte: nem szabad elfelejteni, hogy aki Európa felé menekül, nem mind terrorista.

http://www.dombovar.hu/media/files/2_25.pdf

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *