8Jun

Közös gyakornoki program is lesz

June 08, 2015 Media in Hungarian 0

KODOLÁNYISOK VILÁGA | Újabb két stratégiai partner a gyakorlatorientált oktatáshoz. Stratégiai együttműködésről állapodott meg a Magyar Hadtudományi Társaság /MHTT/ és az Institute for Cultural Relations Policy / ICRP/, valamint a Kodolányi János Főiskola /KJF/ vezetése június 3-án Budapesten. Az erről szóló dokumentumokat ünnepélyes keretek között írta alá  Dr. Nagy László ny. ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, illetve  Lőrincz András, az Institute for Cultural Relations Policy alapítója Dr. Szabó Péterrel, a KJF rektorával.

Az együttműködések célja, hogy a Kodolányi főiskola Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszéke, és az MHTT illetve az ICRP gyakornoki programot alakítson ki, közös kutatási és képzési programokat dolgozzon ki, közös rendezvényeket szervezzen, valamint konzorciális partnerként közös pályázati projektekben vegyen részt, mondta el Dr. Zachar Péter, intézeti tanszékvezető.

A KJF Budapesti Oktatási Központjában megtartott ünnepélyes program során Dr. Szabó Péter rektor bemutatta a főiskolán az idei a tanévben bevezetett új oktatási programot.

Kiemelte: nyolc évvel ezelőtt megkezdett termékfejlesztés eredményeként született meg a PIQ&Lead Felsőoktatási Képzési Modell. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert program az üzleti modellből vett módszerekkel integrálja a tantervi programot és a személyes kompetenciák, készségek rendszerét, javítva ezzel az oktatás hatékonyságát.

„A munkaerőpiacon azonnal forintra váltható gyakorlati tudás megszerzését egyrészt a főiskola szakmai oktatótermei, stúdiói biztosítják, másrészt azok a partnereink – közintézmények, médiumok, cégek, szervezetek -, akikkel megállapodást kötöttünk.”- mondta el többek között Dr. Szabó Péter.

Lőrincz András az Institute for Cultural Relations Policy alapítója külföldi tanítványaival érkezett, akik rendszeresen publIkálnak a ICRP angol nyelvű online kiadványaiban. A bemutatkozó tájékoztatásból megtudtuk, hogy nem újkeletű a főiskola és az alapítvány együttműködése, hiszen több alkalommal vettek már részt közös konferenciák szervezésében.Az ICRP tudományos kutatással és nemzetközi konferenciák szervezésével foglalkozik a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolása jegyében. Koncepciójuk legfontosabb tétele, hogy a nemzetközi béke és stabilitás kizárólag a kulturális sokszínűség, a közös kulturális örökség megőrzésével, valamint az emberi jogok tiszteletben tartásával lehetséges. Nagy hangsúlyt helyeznek a nemzetközi párbeszédre, ezért szorgalmazzák a politikai szereplők, diplomaták és fiatal értelmiségiek találkozásait a világ minden tájáról.  Kutatásaikban alapvetően a nemzetközi kapcsolatok folyamatait, eseményeit és szereplőit vizsgálják. Az ICRP folyamatosan lehetőséget biztosít különböző társadalom- és bölcsészettudományi vagy kommunikáció-média szakos hazai és külföldi egyetemi hallgatók foglalkoztatására, ezzel elősegítve szakmai tapasztalatszerzésüket és fejlesztve rendezvényszervezési, tudományos kutatói, valamint újságírói képességeiket.

-v-

http://www.kodolanyi.hu/kv/cikk/kozos-gyakornoki-program-is-lesz-526

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *